Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Νεράιδες

Μπορείτε να κρατήσετε μυστικό; Οι νεράιδες υπάρχουν!
Και βεβαία υπάρχουν παντού: στο σπίτι σας, στους κήπους, στα λιβάδια, στα πάρκα…
Λατρεύουν τα δέντρα και τα λουλούδια και συχνά κρύβονται σε μαγικά δάση.

Με λίγη τύχη, μπορεί να δείτε φευγαλέα μια νεράιδα να χορεύει όταν έχει πανσέληνο ή την παραμονή του θερινού ηλιοστασίου. Μπορεί επίσης να τη δείτε να πετάει ανέμελα μέσα στον κόσμο των ανθρώπων.

Να ξέρετε όμως ότι οι νεράιδες αποκαλύπτονται μονό σε όσους πιστεύουν αληθινά σε αυτές.

Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να τις δείτε, θα πρέπει πρώτα να πιστέψετε ότι υπάρχουν. Μην είστε λοιπόν δύσπιστοι και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο των νεράιδων...

Τι είναι οι νεράιδες;
Όταν η πανσέληνος εμφανίζεται στον ουρανό, οι νεράιδες πέφτουν προς τη Νεραιδοχώρα ακολουθώντας το ασημένιο φως της. Η Νεραιδοχώρα είναι ο τόπος οπού ζουν οι νεράιδες όταν δεν βρίσκονται στον κόσμο των ανθρώπων. Κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς είναι αυτή η χωρά, όμως πολλοί πιστεύουν ότι για να πάει κάποιος εκεί κάποιος θα πρέπει να ακολουθήσει το φως του φεγγαριού.

Η Νεραιδοχώρα είναι ένα μαγικό βασίλειο που θυμίζει λίγο τον κόσμο μας. Εκεί ζουν νεαρές και ηλικιωμένες νεράιδες, κηπουροί και ράφτες, δασκάλες και φουρνάρηδες.

Λέγεται ότι το αγαπημένο φαγητό των νεράιδων είναι το νεραιδένιο κέικ που φτιάχνεται με γάλα και μελί. Όλες οι νεράιδες αγαπούν τη μουσική και είναι καλές στην κατασκευή μουσικών οργάνων και στο τραγούδι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι νεράιδες είναι μικρά μαγικά πλάσματα με αραχνοΰφαντα φτερά. Όμως οι νεράιδες έχουν πολλές μορφές. Μερικές μοιάζουν ακόμα και με ζωάκια. Πάντως, οποία μορφή κι αν έχουν, οι νεράιδες διαθέτουν μαγικές ιδιότητες και μπορούν να διώξουν τα κακά πνεύματα.

Οι νεράιδες των παραμυθιών
Γνωρίζουμε πολλά για τις νεράιδες από τα παραμυθία. Συνήθως είναι καλές, όπως οι νεράιδα νονά της Σταχτοπούτας, που τη βοήθησε να πάει στον χορό. Όμως υπάρχουν και κακές νεράιδες.
Η Ωραία Κοιμωμένη πηρέ στη βάφτιση της υπέροχα δώρα από τις νεράιδες νονές της, όμως μια κακία νεράιδα εμφανίστηκε και την καταράστηκε να πεθάνει. Ευτυχώς, μια άλλη νεράιδα χρησιμοποίησε τη μαγική της δύναμη, ώστε η πριγκίπισσα απλώς να πέσει σε ύπνο βαθύ. Έπειτα από χρονιά ένας όμορφος πρίγκιπας ξύπνησε την Ωραία Κοιμωμένη όταν, μαγεμένος από την ομορφιά της, τη φίλησε.
Στο παραμύθι του Πίτερ Παν η Τίννκερμπελ αφηνει παντα πισω της ιχνη από νεραιδόσκονη. Η Γουέντι, ο Μάικλ και ο Τζόν ανακαλύπτουν ότι χάρη στη νεραιδόσκονη μπορούν να πετάξουν!
Δε θα ήταν ωραία να είχατε κι εσείς τη δική σας νεράιδα για να σας προσέχει;

Οι νεράιδες των κήπων
Όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα οι νεράιδες των κήπων είναι απασχολημένες με τα λουλούδια και τα δέντρα που υπάρχουν στους κήπους μας.
Πριν ακόμα ξυπνήσουμε, στολίζουν με την πρωινή δροσιά τους ιστούς που φτιάχνουν οι αράχνες, ξεσκονίζουν τα πέταλα και τα φύλλα και γυαλίζουν το κέλυφος των σαλιγκαριών.
Τη μέρα φυτεύουν αθόρυβα νέους σπόρους και φροντίζουν τα νεαρά βλαστάρια.
Το σούρουπο είναι πολύ απασχολημένες, καθώς τότε απλώνουν νεραιδόσκονη σε όλο τον κήπο, για να μεγαλώσουν και να γίνουν όμορφα τα λουλούδια.
Οι νεράιδες των κήπων είναι ντροπαλές και κρύβονται.
Αν όμως καθίσετε στον κήπο το σούρουπο, μπείτε να δείτε κάποια απ’ αυτές να τριγυρίζει ανάμεσα στα φυτά.

Χρήσιμες νεράιδες
Κάθε νεράιδα έχει μια δουλειά να κάνει. Οι νεράιδες των δοντιών αφήνουν τη νύχτα τα δωράκια κάτω από το μαξιλάρι των παιδιών σε αντάλλαγμα με τα βρεφικά τους δοντάκια, που τα xχρησιμοποιούν για να φτιάχνουν άστρα.
Οι νεράιδες των δασών φροντίζουν τα φυτά, τα δέντρα και τα ζώα του δάσους. Την επόμενη φορά που θα κάνετε βόλτα στο δάσος, να προσέχετε που πάτε, μπορεί να πατήσετε κατά λάθος μια νεράιδα!
Οι νεράιδες του νερού προστατεύουν όλα τα φυτά και τα ζώα που ζουν σε ποταμιά, ρυάκια και λίμνες. Αν σταλθείτε διπλά σε ένα ποτάμι ή ένα ρυάκι, μπορεί να ακούσετε το κελαρυστό γέλιο μιας νεράιδας του νερού.
Οι σπιτικές νεράιδες ζουν στο σπίτι μας. Αν και είναι μικροσκοπικές, βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού. Είναι καλόκαρδες, αλλα καμιά φορά γίνονται σκανταλιάρες: έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιος πηρέ τις κάλεσες σας που δεν μπορείτε να βρείτε;

Ο χορός των νεράιδων
Στις νεράιδες αρέσουν πολύ οι γιορτές και η διασκέδαση. Η αγαπημένη γιορτή τους είναι ο Χορός του Μαΐου που οργανώνουν κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά ο Νεραιδοβασιλιάς και η Νεραιδοβασίλισσα.
Νεράιδες από όλη τη Νεραιδοχώρα συγκεντρώνονται σε ένα μαγικό ξέφωτο για να υποδεχτούν το καλοκαίρι. Παίζουν μουσική, χορεύουν και γελούν. Όλες φορούν τις ομορφότερες τουαλέτες τους και χορεύουν μέχρι το πρωί. Είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα στη Νεραιδοχώρα.
Τώρα που μάθατε περισσότερα για τις νεράιδες, γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε μια; Αν πραγματικά πιστεύετε σ’ αυτές, μπορεί να τις βρείτε εκεί που δεν το περιμένετε. Ίσως να συναρτήσετε μια στο δωμάτιο σας η καθώς θα κάνετε βόλτα στον κήπο. Ποιος ξέρει, ίσως η τύχη να σας χαμογελάσει… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου