Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Το μάθημα της πεταλούδας

Μια μέρα, ένα μικρό άνοιγμα εμφανίστηκε σ’ ένα κουκούλι. Ένα άτομο καθόταν και παρακολουθούσε την πεταλούδα για αρκετές ώρες ν’ αγωνίζεται να περάσει το κορμί μέσω αυτής της μικρής τρύπας.
Κατόπιν φάνηκε να σταματά κάθε προσπάθεια. Εμφανίστηκε όσο μπόρεσε και δεν φαινόταν διατεθειμένη να συνεχίσει καμιά προσπάθεια περαιτέρω.

Έτσι, το άτομο αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα: πήρε ένα ψαλίδι και άνοιξε το κουκούλι. Η έξοδος της πεταλούδας, προέκυψε έτσι, εύκολα. Αλλά είχε ένα σώμα μαραμένο, έχοντας μικροσκοπικά και ζαρωμένα φτερά.
Το άτομο συνέχισε να προσέχει επειδή ανέμενε ότι σε κάποια στιγμή, τα φτερά θα άνοιγαν, θα διεύρυναν και θα επεκτείνονταν, για να είναι σε θέση, να υποστηρίξουν το σώμα της πεταλούδας και να γίνουν σταθερά.
Τίποτα δεν συνέβη! Στην πραγματικότητα, η πεταλούδα πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της με ένα σώμα μαραμένο, να σέρνεται γύρω με ζαρωμένα φτερά. Δεν ήταν σε θέση ποτέ να πετάξει.

Το άτομο μέσα στην ευγένειά του και τη καλή του θέληση, δεν κατάλαβε ότι, το κουκούλι περιορισμού και η προσπάθεια που έπρεπε η πεταλούδα να προβάλει μέσω του μικροσκοπικού ανοίγματος, ήταν ο τρόπος της φύσης, ώστε από τη ρευστή καταναγκαστική στάση που βρισκόταν το σώμα της πεταλούδας, να βγει στα δικά της φτερά, ώστε να ήταν έτοιμη για την πρώτη πτήση με την οποία θα επιτύγχανε την ελευθερία της μέσα από το κουκούλι.
Μερικές φορές, οι προσπάθειες είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Εάν είχαμε την άδεια να περάσουμε από τη ζωή χωρίς οποιαδήποτε εμπόδια, αυτό θα μας ακρωτηρίαζε. Δεν θα είμαστε τόσο ισχυροί – δυνατοί όσο θα έπρεπε να είμαστε. Ποτέ δεν θα ήμασταν σε θέση να πετάξουμε.

Ζήτησα τη δύναμη …… και μου δόθηκαν οι δυσκολίες για να με κάνουν ισχυρό
Ζήτησα τη φρόνηση – σοφία ………….. και μου δόθηκαν προβλήματα για να λύσω
Ζήτησα την ευημερία ………. Και μου δόθηκε το μυαλό και μυϊκή δύναμη για να εργαστώ
Ζήτησα το θάρρος ……… και μου δόθηκαν τα εμπόδια για να υπερνικήσω
Ζήτησα την αγάπη ………. Και μου δόθηκαν οι προβληματικοί άνθρωποι για να βοηθήσω
Ζήτησα την εύνοια ……. Και μου δόθηκαν οι ευκαιρίες
Δεν έλαβα τίποτα που θέλησα …….. αλλά έλαβα τα πάντα που χρειάστηκα.
Ζήστε χωρίς φόβο τη ζωή, αντιμετωπίστε όλα τα εμπόδια και να ξέρετε ότι μπορείτε να τα υπερνικήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου